top of page
Pawsandmemories-Dog-Photography-Zandhoven-Belgium-51.jpg

Coaching

Learn to create your own memories

Wil jij meer leren over het fotograferen van honden, de volledige controle over je camera krijgen en eindelijk die automatische stand kunnen afzetten, leren hoe jij het beeld dat je voor ogen hebt kunt creëren, leren hoe je de door jou gemaakte foto's kunt omtoveren tot magische plaatjes?
Privé coaching Hondenfotografie

Tijdens een privé coaching hondenfotografie begeleid ik jou tijdens een volledige fotoshoot van een hond.

Je gebruikt je eigen camera en lenzen, ik geef je hulp en uitleg bij het instellen van je camera, belichting, scherpstellen, compositie, etc.

We werken met een echt model die zijn/haar beste pootje voorzet om ervoor te zorgen dat jij met prachtige foto's naar huis gaat.

Je leert waar je op moet letten bij het uitkiezen van de locatie, werken met natuurlijk licht, en hoe je met hond en baasje om kunt gaan.

€ 245
Privé coaching Nabewerking

Tijdens een privé coaching nabewerking leer je de door jou gemaakte foto's in adobe photoshop omtoveren tot magische plaatjes. 

Je leert je foto's importeren, selecteren (welke zijn het meest geschikt) en nabewerken.

Je krijgt mijn complete workflow te zien en ik begeleid je om deze workflow te leren.

Je krijgt een stap voor stap boekje van deze workflow mee naar huis zodat je niets vergeet.

€ 245
Benodigdheden om deel te kunnen nemen

Camera

Spiegelreflex- of systeemcamera
 

Lichtsterk objectief

85mm, 105mm, 135mm, 70 - 200mm
 

Kennis

Beheersing belichtingsdriehoek en basiskennis photoshop
 

Laptop of pc

met Adobe Lightroom cc en Adobe photoshop

Hoe verloopt een privé coaching?

Kies jij voor privé coaching Hondenfotografie dan leer jij hoe ik te werk ga tijdens een fotoshoot. 

 

We plannen eerst drie datums;  

Datum 1 is een moment waarop ik een online zoom meeting met je heb, dit is altijd een datum voorafgaand aan de praktijk coaching.

Datum 2 en 3 zijn de dagen waarop deze coaching zal plaatsvinden, (datum 2 is een reservedatum voor het geval dat het slecht weer zou zijn op datum 2). 

 

Vervolgens stuur jij mij 3 door jou gemaakte (honden)foto’s die ik zorgvuldig zal bekijken. Je stuurt de, naar jou mening, beste foto’s die je gemaakt hebt. Er bestaat geen goed of fout, ik bekijk aan de hand van die foto’s wat er super gegaan is en wat je werkpunten zouden zijn.

 

Tijdens de online zoom meeting bespreken we wat je wil leren, waar je moeilijkheden bij hebt tijdens het fotograferen en bespreken we natuurlijk je foto’s (wat ging er goed, wat zou je graag anders zien….).

 

Tijdens de praktijkdag ontmoeten we elkaar op het afgesproken tijdstip op locatie. Het tijdstip is afhankelijk van het seizoen (zonsopgang en lichtomstandigheden die verwacht worden) dit kan dus heel vroeg zijn in de lente en zomer of op een wat schappelijker uur in de herfst en winter.

We bekijken de locatie en bepalen alvast wat cruciale zaken die nodig zijn om mooie foto’s te gaan maken. Ongeveer een uur later zal ons model toekomen en beginnen we met fotograferen, ik leer je hoe je de camera instellingen gebruikt, welke lenzen, hoe je omgaat met baasje en hond en waar en hoe je prachtige foto’s kunt maken (die je ook zal maken op dat moment ).

Het fotograferen zelf duurt meestal 1 tot 2 uur (heel soms 3 afhankelijk van hoe lang de hond het nog leuk vindt). Hierna is de coaching ten einde en zal je thuis zelf met de selectie en nabewerking aan de slag gaan. Er wordt van je verwacht dat je ten minste 2 foto’s (in hoge- en webresolutie) stuurt naar het baasje van ons model als dankjewel voor hun tijd en verplaatsing.

 

Kies jij voor een privé coaching Nabewerking dan leer jij mijn workflow van de nabewerking in photoshop.

Het is belangrijk dat jij een basis kennis van photoshop hebt en dat je weet wat lagen zijn.

 

We plannen eerst 2 datums;

Datum 1 is een moment waarop ik een online zoom meeting met je heb, altijd voorafgaan de de praktijk coachig.

Datum 2 is de dag waarop de coaching zal plaatsvinden in mijn studio in Zandhoven.

 

Vervolgens stuur jij mij 3 door jou gemaakte en nabewerkte (honden)foto’s die ik zorgvuldig zal bekijken. Je stuurt de, naar jou mening, beste foto’s die je gemaakt hebt. Er bestaat geen goed of fout, ik bekijk aan de hand van die foto’s wat er super gegaan is en wat je werkpunten zouden zijn.

Tijdens de online zoom meeting bespreken we wat je wil leren, waar je moeilijkheden bij hebt tijdens de nabewerking en bespreken we natuurlijk je foto’s (wat ging er goed, wat zou je graag anders zien….).

 

Voorafgaand aan de praktijkdag is het belangrijk dat je zelf een fotoshoot plant en foto’s maakt van een hond. Je bewaart deze foto’s zonder één foto te verwijderen en neemt deze samen met je computer of laptop (met Adobe lightroom en photoshop erop geinstaleerd) mee naar de praktijkdag.

 

Tijdens de praktijkdag ontmoeten we elkaar in mijn studio in Zandhoven. Het tijdstip zullen we bepalen in overleg.

We gaan direct aan de slag met het nabewerkingsproces. Je leert je foto’s importeren, te selecteren (welke zijn het meest geschikt om af te leveren aan je model of klant) en gaan er een aantal bewerken in photoshop volgens mijn workflow. Deze dag duurt ongeveer 2 tot 3 uur. Je krijgt een stap voor stap boekje waarin deze workflow nog eens uitgelegd staat mee naar huis.

De beide coachingen samen op één dag volgen kan maar raad ik niet aan. Het zijn intense en vermoeiende dagen en het is prettiger om met een fris hoofd te werken om zo je aandacht er volledig bij te kunnen houden.

Boek jij de privé coaching hondenfotografie én nabewerking in één keer dan betaal je slechts €450 i.p.v. €490!
Over:
Ik creëer memories for life door een combinatie van fotografie, fine art retouching, afdrukken en op maat gemaakte wall art.
Navigatie Links:
Contact:
  • Facebook
  • Instagram
bottom of page