top of page

Top 5 korte wandelingen met de hond in de Antwerpse Kempen

Ben je op zoek naar een leuk bosgebied voor een korte wandeling met je geliefde viervoeter? Ik deel graag mijn top 5 favoriete, korte wandelingen met de hond, locaties in de Antwerpse Kempen met je. Ik heb vooral gekeken naar de ruime regio rondom Zandhoven. Als je nog meer locaties hebt om toe te voegen, laat het me weten dan ik ga ze bekijken.


1. Zevenbergenbos, RanstGoogle maps voor parkeerplaats: https://goo.gl/maps/qhQziCSuPnWFk53CA


Deze wandeling in Ranst begint vanaf de parkeerplaats aan de Boerenkrijglaan. Honden zijn welkom maar moeten wel aan een leiband.

Vanaf de kleine parkeerplaats aan de Boerenkrijglaan in Ranst wandel je rechtstreeks het bos in. Voor kinderen is er een speelbos en de wandelpaden zijn goed toegankelijk voor kinderwagens en rolstoelen. Onderweg kom je een paar zitbankjes tegen en kan je in het voorjaar genieten van bosanemonen en sleutelbloemen.


Totale lengte van deze wandeling is ongeveer 3 kilometer.


2. Kesselse heide, NijlenGoogle maps voor parkeerplaats: https://goo.gl/maps/twZWrkLXXQUQoFe69


Deze wandeling in Nijlen kan je starten vanaf de parkeerplaats aan de Lindekensbaan in Nijlen Honden zijn welkom maar moeten wel aan een leiband.

Vanaf de parkeerplaats wandel je rechtstreeks de heide op. Je ziet meteen de gele zandvlakte waar ook kinderen zich heerlijk kunnen uitleven. Rondom de zandvlakte zie je er afwisselend heide, naald- en loofbommen en vennen. Er zijn verschillende picknick tafels, bankjes en vuilbakken aanwezig op deze wandeling.


Totale lengte van deze wandeling is ongeveer 2,5 kilometer.


3. Losloopzone Lilse Bergen, LilleGoogle maps voor parkeerplaats: https://goo.gl/maps/nSUNfieW2L28ypBC6


Dit is één van de weinig wandelingen waar je hond los kan ravotten en rennen in een gebied van maar liefst acht hectare! De wandeling start vanaf de Strandweg in Lille waar een kleine parkeerplaats is. Je kan ook vlakbij parkeren bij de Lilse Bergen.

Dit losloopgebied is een volledig omheind bosgebied. Je kan tijdens je wandeling het losloopgebied verlaten (je hond dien je dan weer aan te lijnen) en een stukje verder wandelen naar de Warandeplas waar er een kleine zone is voorzien waar honden ook mogen zwemmen.


Totale lengte van deze wandeling als je enkel een rondje loopt in het losloopgebied is ongeveer 1,5 kilometer maar makkelijk uit te breiden tot een lange wandeling in een prachtig bos..


4. Lovenhoek, ZandhovenGoogle maps voor parkeerplaats in Vorselaar (LET OP toegankelijk via Moleneinde en Pallaard, niet via Heirbaan/Vroegeind/Lovenhoek): https://goo.gl/maps/zuEFSGFN2o8BHkds9


Deze wandeling in Zandhoven kan je starten vanaf de parkeerplaats in Vorselaar of Pulderbos. Honden zijn welkom maar moeten wel aan een leiband. Je kan hier ruiters tegenkomen die ook van dit prachtige bos genieten. De wandelpaden zijn voor een deel onverhard en moeilijk / niet toegankelijk voor kinderwagens of rolstoelen.

De variatie in het landschap, de slingerende paadjes, het water, houten vlonderpaden, bruggetjes en stapstronken maken dit bos met oude loofbomen en naaldbomen tot een prachtig gebied voor een wandeling met je hond.


Totale lengte van deze wandeling is ongeveer 5,5 kilometer.


5. Zoerselbos, ZoerselGoogle maps voor parkeerplaats (let op: enkel toegankelijk vanuit Halle-Zoersel, niet vanuit Langestraat Zandhoven) : https://goo.gl/maps/Q8xdRZg3S7LhKc1S8


In het Zoerselbos in Zoersel zijn verschillende wandelingen uitgestippeld, de kortste ongeveer 2,5 kilometer, de langste ongeveer 10 kilometer. Het zoerselbos bestaat uit een afwisseling van bossen, beemden en velden. De Tappelbeek stroomt rustig door dit gebied wat prachtige plaatjes creëert.

Je kan de wandeling starten aan Het Boshuisje waar ook het bezoekerscentrum in de buurt ligt of aan restaurant In de wandeling.


Totale lengte van de korte wandeling is ongeveer 2,5 kilometer.


 

Heb jij een hond waar je graag professionele foto's van hebt?


Waarom lees je niet meer over mijn Memories for life fotosessies?留言


留言功能已關閉。
bottom of page